Segueix-nos a les xarxes socials:

Trudeau es defensa de les acusacions d'interferir en un cas judicial

El primer ministre canadenc assegura que sempre ha actuat «d'una manera apropiada»

Trudeau es defensa de les acusacions d'interferir en un cas judicialchris wattie/reuters

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, intenta defensar-se de les declaracions realitzades dimecres per l'exministra de Justícia Judy Wilson-Rayboud en què el va acusar de pressions perquè interferís políticament en un cas judicial. Trudeau assegura que en cap moment va pressionar Wilson-Raybould perquè oferís a la principal constructora del país, SNC-Lavalin, un tracte de favor que evitaria el seu enjudiciament criminal per suposats suborns a alts funcionaris del règim del líder libi Moammar al-Gadaffi.

«Els membres del meu personal i jo hem actuat sempre de forma apropiada i professional. Estic totalment en desacord amb la caracterització que l'exministra de Justícia i fiscal general va oferir», va afirmar Trudeau. El primer ministre va afegir que la raó per la qual estava interessat a oferir a SNC-Lavalin un acord d'enjudiciament diferit, que evitaria el seu processament per corrupció, era per protegir els llocs de treball al país.

El futur de Trudeau depèn de diversos factors, incloent-hi si el gabinet està al seu costat i els liberals es mantenen units. Només un grup petit de legisladors han expressat el seu suport per a Jody Wilson-Raybould, que va deixar el gabinet el mes passat, però segueix sent parlamentària liberal. El primer ministre encara no ha decidit si obligar-la a sortir del grup parlamentari o no.

Prem per veure més contingut per a tu