El líder de Cs, Albert Rivera, va retreure ahir al president del Govern, Pedro Sánchez, i al dirigent del PP, Pablo Casado, que se centrin només a buscar diferències entre els aspirants a la Moncloa. «No em veureu parlant de Franco ni de l'avortament. Això ho deixo per a Casado i Sánchez. Jo vull parlar d'Espanya».

Ho va dir durant una trobada ciutadana amb la líder a Catalu-nya, Inés Arrimadas; la líder a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, i l'excalcalde de l'Hospitalet i número tres de Manuel Valls a l'alcaldia de Barcelona, Celestino Corbacho. «Jo no veig en el votant del PSOE o del PP un enemic, jo veig un compatriota amb diferents idees», però Rivera va dir que sí que veu els seus líders interessats en cercar diferències. «Tot el dia parlant de Franco i de l'avortament -va criticar- en comptes de parlar d'educació, innovació, arribada d'empreses i administració pública, per exemple».

Rivera va insistir a llançar un missatge contra aquells polítics que diuen «que cal tornar a les dues Espanyes» o que a Catalunya hi ha «bons i mals catalans». «Fugin d'aquests lideratges», va dir, subratllant que Cs busca liderar una majoria constitucionalista.