El ministre d'Exteriors britànic, Jeremy Hunt, va assegurar que veu signes «raonablement positius» i considera que la Unió Europea (UE) donarà al Regne Unit els canvis en l'acord per al Brexit negociat per la primera ministra, Theresa May, i ajudarà perquè el text obtingui el pertinent suport parlamentari. El Regne Unit hauria de sortir de la UE el proper 29 de març, però l'Acord de Retirada assolit per May va ser rebutjat el gener pels diputats perquè volen garanties legalment vinculants que el país no quedarà atrapat permanentment en l'anomenat backstop irlandès, la mesura de salvaguarda per evitar el retorn a una frontera dura a l'illa d'Irlanda.

«Queda poc temps. Però en comparació de com estàvem fa un mes la situació s'ha transformat en la direcció positiva», va explicar Hunt. «Crec que els senyals que estem rebent són raonablement positius, però no vull sobreestimar-los perquè crec que que encara queda molta feina per fer», va afegir.

«Crec que la UE està començant a adonar-se que podem assolir una majoria al Parlament perquè estem veient senyals que arriben de gent que va votar en contra de l'acord abans i estan dient, de manera crucial, que estan disposats a ser raonables sobre com podem arribar en aquesta posició de no quedar legalment atrapats en el backstop», va assenyalar.

Per part seva, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, va alertar del risc d'«ingerències estrangeres hostils» que volen influenciar en el vot dels europeus en les properes eleccions al Parlament Europeu del 26 de maig i va demanar als que «es preocupen» per la UE actuar per evitar que els partits antieuropeus prenguin el lideratge.

«No permetem que els partits polítics finançats per les forces estrangeres, hostils a Europa, decideixin sobre les prioritats clau per a la Unió Europea i sobre el nou lideratge de les institucions europees», va demanar Tusk en una compareixença davant dels mitjans després de reunir-se amb el primer ministre d'Armènia, Nikol Pashinyan.