12 de març de 2019
12.03.2019

La UE suspèn totes les operacions del Boeing 737 MAX a Europa

Ho fa per garantir la seguretat dels passatgers després que l'accident d'un d'aquests avions hagi deixat 157 morts a Etiòpia

12.03.2019 | 19:50
Diversos Boeing 737 aparcats a l'espera de que puguin tornar a volar

L'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) ha suspès totes les operacions del Boeing 737 Max a Europa, després que un avió amb aquest model s'estavellés a Etiòpia diumenge passat pocs minuts després d'enlairar-se. "Arran del tràgic accident del vol ET302 d'Ethiopian Airlines amb un Boeing 737 MAX 8, l'AESA està prenent totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels passatgers", resa un comunicat fet públic aquest dimarts per l'agència de la UE. La mesura, de "precaució", s'ha establert a través de la publicació d'una nova directiva, que suspèn concretament totes les operacions dels avions Boeing Model 737-8 MAX i 737-9 MAX a Europa.

A més, l'EASA també ha publicat una directiva de seguretat que suspèn tots els vols comercials realitzats per operadors de tercers països cap a dins o fora de la UE dels mateixos models. En tot cas, l'agència matisa que la investigació de l'accident a càrrec de les autoritats d'Etiòpia està en curs i que per tant és "massa aviat per treure conclusions sobre la causa de l'accident". Segons el comunicat, l'EASA ha ofert la seva ajuda per donar suport a la investigació.

Per la seva banda, Boeing defensa els seus models i assegura que la prioritat "número u" de l'empresa és "la seguretat". "Tenim plena confiança en la seguretat dels 737 MAX", afirma la companyia en un comunicat. En el text, expressen que "entenen" que les agències reguladores i els clients "prenguin les decisions que consideren més adequades" i es presten a "col·laborar" amb ells per garantir que disposin de "tota la informació".

Amb tot, Boeing argumenta que l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units no els està obligant a prendre cap altra mesura ara per ara. A més, indiquen, "segons la informació disponible no tenim cap base per emetre noves guies als operadors".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit