Dos adolescents encaputxats han obert foc aquest dimecres dins d'una escola pública de Sao Paulo, al Brasi i han matat vuit persones abans de suïcidar-se. L'atac es produeix poques setmanes després que el president del país, Jair Bolsonaro, suavitzés les regulacions d'armes. Segons han informat les autoritats locals, almenys sis de les víctimes eren estudiants i dues treballadores de l'escola. Aquest és el vídeo on es veuen els dos atacants arribar a l'escola i com fugen alguns dels estudiants:

L'atac ha tingut lloc d'hora al matí al municipi de Suzano, a menys de 50 quilòmetres de la capital de l'estat. Unes altres 15 persones han resultat ferides dins de l'escola, d'aproximadament 1.000 estudiants, tal com informa el portal de notícies G1. El governador de Sao Paulo, Joao Doria, ha visitat l'escena del crim, on ha expressat el seu condol i s'ha mostrat commocionat. "És l'escena més trista que he vist en la meva vida", ha dit Doria als periodistes després de visitar l'escola. La policia ha informat que també ha trobar altres armes a l'escola, com un arc i una fletxa, a més de materials que podrien ser explosius.

Bolsonaro va arribar a la presidència l'any passat amb un discurs de mà dura, llei i ordre que va atreure els brasilers preocupats per l'augment de les taxes de delinqüència. Un decret que facilités "als ciutadans complidors de la llei" la tinença d'armes va ser una promesa clau de la campanya.