13 de març de 2019
13.03.2019

La fiscalia veneçolana investigarà la relació de Guaidó amb l'apagada

12.03.2019 | 23:56

El fiscal general de Veneçuela, Tarek William Saab, va anunciar que obrirà una investigació contra l'autoproclamat «president encarregat», Juan Guaidó, per la seva presumpta responsabilitat en les apagades que el Govern de Nicolás Maduro atribueix a un sabotatge.

«Hem començat una nova investigació, que se suma a la iniciada el 29 de gener, al ciutadà Juan Guaidó per la seva presumpta participació en l'atac al sistema elèctric», va explicar Saab.

A més, el fiscal general també va acusar Guaidó d'incitar a comportaments delictius -«exaltació a la violència i fins i tot instigació al saqueig»- però no va aclarir si s'investigarà el president de l'Assemblea Nacional per això. Saab va basar aquesta acusació en els comentaris publicats a Twitter per Guaidó arran dels talls de llum. «Hi ha missatges incitant al saqueig, al robatori, amb l'excusa de necessitats econòmiques de la població», va dir.

Per part seva, el ministre d'Informació i Comunicació de Veneçuela, Jorge Rodríguez, va anunciar que l'apagada que pateix gairebé tot el país des de fa cinc dies ha estat «solucionada», si bé va advertir que es podrien produir nous talls de llum perquè «la guer-ra elèctrica continua».

«En aquests moments l'esdeveniment està solucionat. Avui el titular de Veneçuela és que triomfem, que ha estat restituït el sistema elèctric gairebé íntegrament», va explicar el portaveu del Govern de Nicolás Maduro en una compareixença des del palau de Miraflores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit