14 de març de 2019
14.03.2019

El Govern només accepta el 30% de peticions de la renda ciutadana

El conseller El Homrani informa que actualment hi ha 120.004 persones que reben la prestació

14.03.2019 | 00:05

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, va reconèixer ahir que la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) s'atorga només a un 30% dels qui la sol·liciten i ha informat que actualment hi ha 120.004 persones que reben aquesta prestació, d'uns 600 euros al mes.

El conseller El Homrani, que ahir va comparèixer a la comissió parlamentària d'Afers Socials per avaluar l'aplicació de l'RGC davant les crítiques que han fer les entitats socials, que l'acusen de rebutjar la majoria de peticions, va destacar que la taxa d'acceptacions de les sol·licituds ha crescut un 21% respecte a la del juny del 2017.

L'RGC, que va ser adoptada mitjançant una llei impulsada a través d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), és una prestació que pretén garantir un mínim de vida digna a les persones i famílies en situació de pobresa.

Això no obstant, segons va informar el conseller, entre setembre i juny del 2017 només s'acceptaven el 9% de les sol·licituds, el 2018 se'n van acceptar el 14% i fins al 7 de març del 2019 se n'han acceptat el 30%.

El Homrani va dir que aquestes dades demostren «el treball ben fet, no per la meva part, sinó de tot el departament, i ho valoro», i va recordar que la llei establia l'any 2020 com a límit per desenvolupar-la completament.


«Racisme estructural»

Paral·lelament, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) va destacar ahir que els últims atacs a menors migrants no acompanyats, els anomenats menes, «no són fets aïllats», sinó que formen part d'un «racisme estructural». La Generalitat ultima un protocol, a petició dels ajuntaments, per establir com comunicar als veïns l'acollida de menors estrangers no acompanyats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook