Quim Torra ha presentat un escrit d'al·legacions a la Junta Electoral Central (JEC) en què considera que el llaç groc no es pot associar "amb una formació política concreta", atès que aquest símbol "s'ha emprat de diverses maneres segons el país i moment històric". El president de la Generalitat respon així a la petició de Ciudadanos (Cs) perquè la JEC faci treure els llaços dels edificis públics als Mossos, un cop dimecres va vèncer el termini de 48 hores que la mateixa junta donava a Torra perquè els tragués, en una decisió que l'executiu català va recórrer. En paral·lel, Cs ha posat en coneixement de la Fiscalia aquest divendres al matí l'incompliment del Govern per si considera oportú prendre algun tipus d'acció.

A l'escrit d'al·legacions que s'ha presentat aquest divendres, Torra també denuncia la "situació anòmala" que suposa, al seu parer, que Vox sigui part del judici de l'1-O, tenint en compte que la formació d'ultradreta es presenta als comicis estatals del 28 d'abril.

També demana a la JEC que "acordi desestimar" la sol·licitud de Cs i tingui en compte "la concurrència d'una situació especial en el present període electoral". És per això que li reclama que consideri els llaços grocs "concordants amb la neutralitat prevista" a la llei del règim electoral.

A més, el president del Govern acusa en l'escrit Cs de voler "induir a error" la JEC, ja que l'acord de la junta de l'11 de març "es referia exclusivament" a la retirada de banderes estelades i llaços grocs d'edificis públics de la Generalitat, "no a altres elements".

El president de la Generalitat també recorda l'escrit de reconsideració que va presentar dimecres passat davant la mateixa junta, en el qual denunciava "un nou intent de censura a la llibertat d'expressió" de l'Estat.