El Tribunal Federal de la Segona Regió (TRF-2) va ordenar posar en llibertat l'expresident brasiler Michel Temer, que va quedar detingut dijous passat en el marc del cas Lava Jato, que investiga una xarxa de cobrament de suborns a empresaris a canvi de favors polítics.

El jutge Antonio Ivan Athie va acceptar els recursos d'habeas corpus presentats per Temer, el seu exministre de Casa Civil i de Mines i Energia, Wellington Moreira Franco, i cinc persones més.

Athie va argumentar que, precisament pel bé de l'Operació Lava Jato, les decisions judicials «han d'observar les garanties constitucionals i les lleis sota pena de no estar legitimades». «No estic en contra de Lava Jato, al contrari, també vull veure el nostre país lliure de corrupció», va assegurar. La Fiscalia acusa Temer de ser el líder d'una «organització criminal» a la qual s'haurien promès pagaments d'uns 400 milions d'euros.

El cas Lava Jato és el mateix pel qual el també expresident Luiz Inácio Lula da Silva va ser condemnat el 2018 a més de dotze anys de presó.