ERC confia que podrà celebrar actes de campanya per a les eleccions del 28-A a les presons catalanes i de Madrid. El cap de campanya, Sergi Sabrià, va detallar ahir que esperen «una resposta positiva» de la Junta Electoral Central a la seva sol·licitud per fer actes als centres penitenciaris de Soto del Real i a Alcalá-Meco.

«Els candidats no haurien de ser a les presons, haurien de ser al carrer defensant les seves propostes. Aquesta és l'única normalitat que podríem entendre», va afirmar Sabrià.

Els republicans, amb Oriol Junqueras de cap de llista i Gabriel Rufián de número 2, van triar el lema de campanya «Va de llibertat». Els cartells que han presentat els republicans mostren les cares dels candidats al 28-A estripades en algun tros, i a través de l'esquinç es llegeix el lema, que destaca en groc. El cartell estripat vol representar la censura i repressió a què ERC es compromet a combatre.

La campanya arrencarà el pròxim dijous a la nit a Sant Vicenç dels Horts, poble de Junqueras, just el dia del seu aniversari. Els republicans seran presents a diferents punts del país i tancaran la campanya a Badalona.

Segons Sabrià, al 28-A no es tracta només de «frenar la ultradreta», sinó de «frenar tota la regressió dels drets, de frenar aquesta repressió incessant que ataca els independentistes, però també els tuitaires, el món de la cultura i tanta gent que rep repressió».