El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona va citar els 30 processats en la causa pels preparatius de l'1-O els propers divendres 26 d'abril i divendres 10 de maig per comunicar-los l'ordre de processament.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ahir, es tracta del tràmit de la declaració indagatòria dins del procediment sumari.

La trentena de persones citades són en la seva majoria excàrrecs públics del Govern de Carles Puigdemont, i alguns segueixen a la Generalitat, i han estat processades per presumptes delictes de malversació de cabals públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. El primer dia estan citats entre les 16 h i les 18.20 h els primers 15 processats, entre ells l'exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la conselleria de Presidència i actual secretari de Comunicació, Antoni Molons; l'exsecretari general de Presidència Joaquim Nin; l'exdirector de la delegació del Govern de Catalunya davant de la Unió Europea Amadeu Altafaj o l'exdirector de Diplocat Albert Royo. El segon dia hauran d'acudir a la Ciutat de la Justícia 15 investigats més.