25 de abril de 2019
25.04.2019
Regió7

Els Bombers aixequen la vaga d'hores extres a l'arribar a un acord amb el Govern

El pacte encara ha de ser ratificat per la mesa sectorial

25.04.2019 | 12:01
Els Bombers aixequen la vaga d'hores extres

Els Bombers han aixecat la vaga d'hores extres que van començar al desembre després d'arribar a un acord amb el Govern, segons ha avançat el diari Ara i han confirmat a l'ACN fonts sindicals i de la direcció general. El pacte subscrit pels sindicats encara ha de ser ratificat per la mesa sectorial, però els bombers ja van votar fa alguns dies que avalaven aquest preacord i que tornarien a fer hores extres voluntàries. Antonio del Rio, de la UGT, ha explicat a l'ACN que han aconseguit revertir el decret que augmentava la jornada en 102 hores "sense molta afectació retributiva".

Des de CCOO, Joan Biescas ha apuntat que també s'equipararà el preu de l'hora extra al de la ordinària. La previsió és signar l'acord el segon dimarts de maig, però des dels sindicats ja han demanat avançar la trobada.

Del Rio ha afegit que el Govern s'ha compromès a estudiar millores econòmiques quan la situació pressupostària canviï. Biescas, per la seva part, ha constatat que la reducció de la jornada implicarà que els bombers encara facin més hores extres, però en aquest cas seran voluntàries. "És un acord de mínims, però ara cal un compromís polític clar d'intentar treure el cos de la misèria en la que estem", ha advertit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit