El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha posat el general Elio Estrada al capdavant de la Policia Nacional Bolivariana (PNB), després de l'«escaramussa colpista» en la qual un grup de militars van anunciar el seu suport al líder opositor Juan Guaidó com a mandatari interí.

«Per instruccions del nostre president, Nicolás Maduro, i en compliment de la Constitució i les lleis de la República, es designa el general de brigada Elio Estrada com a nou comandant general de la Policia Nacional Bolivariana», va informar a Twitter el ministre d'Interior, Justícia i Pau, Néstor Reverol.

Fins ara, Estrada dirigia la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB) al Districte Capital de Caracas. La GNB ha estat un dels braços armats del Govern en la repressió de les protestes opositores que es van reprendre el mes de gener passat, amb la capital com a escenari principal, després de l'autoproclamació de Guaidó com a mandatari interí. Estrada substituirà el també militar Carlos Pérez Ampueda, que estava al capdavant de la PNB des de març del 2017, segons informa l'agència de notícies oficial AVN.