26 de maig de 2019
26.05.2019
Regió7

Les consultes ciutadanes sobre protecció de dades augmenten el 60% el 2018

26.05.2019 | 00:36
Les consultes ciutadanes sobre protecció de dades augmenten el 60% el 2018

Les consultes ciutadanes sobre protecció de dades han augmentat el 60% i les reclamacions han crescut el 40% el darrer any. Aquest increment arriba un any després de l'entrada en vigor del Reglament Europeu de Protecció de Dades.

Així ho va assegurar la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà, que va ressaltar el canvi que ha suposat aquesta normativa per dotar la ciutadania europea de més control de les seves dades personals.

Amb tot, va alertar sobre «l'ús indegut» que s'està donant sobre les dades amb l'excusa d'incorporar la intel·ligència artificial a la vida social i quotidiana. «Hem de ser conscients de per què cedim les nostres dades, amb quin objectiu i amb quines limitacions», va explicar Barbarà, que va advertir a la població del risc que les grans corporacions cataloguin els usuaris d'acord amb «algoritmes» perquè només rebin «informació filtrada».

Maria Àngels Barbarà va afirmar que, en la societat digital en què vivim actualment, la protecció de dades s'ha convertit en la clau de volta de la garantia del conjunt de drets i llibertats. «No podem deixar que les grans corporacions dissenyin i desenvolupin la tecnologia segons els seus interessos i valors», indica.

Per aquest motiu, Bàrbara assegura que és imprescindible l'aplicació del Reglament Europeu de Protecció de Dades. Així, va assenyalar que aquest reglament «reforça i reclama la responsabilitat proactiva de les organitzacions i l'enfocament en el risc».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit