La maleta que va explotar el divendres a la ciutat francesa de Lió estava dotada d'un sistema d'activació a distància, segons van informar fonts pròximes a la recerca a la cadena francesa BFMTV.

La maleta bomba, segons la font del canal televisiu, contenia concretament un sistema d'activació a distància i components electrònics, a més de caragols.

Ahir el matí, per part seva, el cap de la Fiscalia Antiterrorista de París, Remy Heitz, va aclarir que el responsable de l'explosió encara segueix en crida i cerca.

La Policia ha difós la imatge del sospitós captada per les càmeres de seguretat. Les càmeres de vigilància van gravar un desconegut que va arribar a una fleca i va deixar l'objecte que posteriorment va explotar. BFMTV ha precisat que es tractava d'un home d'uns 30 o 35 anys vestit amb un jersei negre, unes bermudes clares i ulleres de sol.

L'explosió va deixar tretze ferits, entre els quals una nena de deu anys. L'exministre d'Interior i alcalde de Lió, Gérard Collomb, va informar ahir en una entrevista concedida a BFMTV que només tres ferits romanen a l'hospital, un d'ells amb lesions greus, encara que cap corre perill de mort. La Fiscalia Antiterrorista francesa investiga els fets com un possible acte de terrorisme.