La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, va assegurar ahir que el partit no considera «d'entrada» compartir l'alcaldia de Barcelona entre el candidat dels republicans, Ernest Maragall, i la de Barcelona en Comú, Ada Colau.

En roda de premsa, Vilalta va recordar que qui ha guanyat les eleccions municipals ha estat ERC i que, per tant, és Maragall qui ha d'estar al capdavant del consistori.

Tot i això, va destacar que les negociacions entre els dos partits estan en marxa i que es treballa en el contingut de l'acord i no en el repartiment de càrrecs.

La número tres de la candidatura de BComú a Barcelona, Janet Sanz, va demanar a ERC i al PSC deixar de banda les «línies vermelles» i formar un tripartit per governar junts a la capital catalana.

De la seva banda, el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, insisteix en la necessitat de fer tàndem amb Barcelona en Comú i governar a Barcelona. Maragall va demanar ahir reunir-se amb Collboni per «responsabilitat institucional», segons van confirmar fonts d'Esquerra Republicana. L'entrevista de Maragall amb el cap del PSC a Barcelona i candidat a les municipals se situaria «en el marc de les trobades posteriors» als comicis.