El titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, va dictar un acte en el qual titlla de «mancats de tota versemblança i sense cap suport probatori» les afirmacions del comissari jubilat i a la presó provisional José Manuel Villarejo en les quals comunicava a socis i clients que contract-aria l'exmagistrat Baltasar Garzón i intervindria amb jutges i fiscals de l'Audiència Nacional per impedir l'extradició a Guatemala del navilier espanyol Ángel Pérez-Maura.

L'acte va ser dictar el 5 de juny passat i es refereix a la peça Pit del cas Villarejo, que investiga el contracte de 10 milions d'euros que el navilier va subscriure amb el comissari perquè desplegués la seva influència dins i fora d'Espanya per tal d'aconseguir que la causa de corrupció per la qual el reclamava Guatemala, així com el procés d'extradició incoat en conseqüència a l'Audiència Nacional quedessin en res.

Segons exposa, «els avenços en la investigació demostren l'existència no només dels contractes signats en data 29 d'abril del 2016 i corroborats a través dels enregistraments realitzats pel mateix Sr. Villarejo, sinó també els pagaments que es van anar realitzant als diferents investigats fins al novembre del 2017».

Assegura que Villarejo i els seus presumptes col·laboradors «no van dubtar, tal com assenyala el ministeri fiscal, en justificar alguns d'aquests cobraments en suposades contractacions, com la del Sr. Garzón, o gestions amb terceres persones vinculades amb l'administració de Justícia, justificacions mancades de tota versemblança i sense cap suport probatori, com ja s'ha posat en relleu per la mateixa Fiscalia Anticorrupció el 8 de maig del 2019 i van reconèixer, a més, els mateixos investigats en les seves declaracions posteriors a la detenció». Més concretament, l'advocat Enrique Maestre va contactar amb l'empresari Adrián de la Joya, amic de José Manuel Villarejo, buscant ajuda davant una extradició imminent.