El candidat d'ERC a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, tindrà el suport del Comú de Lleida a la seva investidura, amb el que aplana el terreny per convertir-se en el proper alcalde de la ciutat, en comptar també amb la predisposició de JxLleida. L'assemblea dels comuns a la ciutat va aprovar donar suport a la investidura de Pueyo com a alcalde el pròxim 15 de juny, en apreciar coincidències programàtiques amb ERC.

«Hem revisat el programa d'ERC i hem constatat una àmplia coincidència i una voluntat i predisposició per incorporar totes aquelles propostes que des del Comú de Lleida considerem prioritàries», va assegurar aquesta formació en un comunicat.

L'aval dels comuns a Lleida al candidat d'ERC obre la porta a arrabassar la Paeria al PSC després de 40 anys de govern. En les últimes eleccions municipals, ERC i PSC van empatar a set regidors, encara que els republicans van vèncer en vots; JxLleida va aconseguir sis representants, Cs un total de 3, els comuns 2 i el PP també 2. ERC, JxLleida i els comuns sumen 15 vots sobre un total de 27, per la qual cosa Pueyo tindria majoria per ser alcalde.