La policia de Hong Kong té previst fer un desplegament similar al que es fa quan el president xinès visita l'excolònia Britània per les multitudinàries protestes que s'espera que es repeteixin avui contra la reforma de la llei d'extradició, que permetrà entregar a la Xina continental els condemnats.

Segons fonts consultades per The South China Morning Post, la policia pretén enviar als carrers 30.000 efectius, dels quals uns 5.000 protegiran la seu del Govern i el Parlament de Hong Kong, punt s'ha convocat els manifestants.

La gran protesta tindrà lloc avui a les 12 del migdia, quan està previst que el Parlament de Hong Kong doni el seu vistiplau en segona lectura a l'anomenada Llei de Delinqüents Fugitius, que podria entrar en vigor a final de mes.

«La policia mobilitzarà agents de tots els districtes», va dir una font. El nombre d'agents desplegats és lleugerament menor als requerits per garantir la seguretat dels alts càrrecs xinesos quan visiten el territori, d'acord amb el South China Morning Post.

L'únic precedent d'un desplegament de seguretat d'aquestes dimensions sense que hi hagi cap visita és l'anomenada Revolució dels Paraigües, que va treure milers de manifestants als carrers de Hong Kong el 2014 per exigir una major obertura política. Aleshores van ser necessaris 4.000 agents.

Desenes de locals d'oci i comerç van anunciar que tancaran avui perquè els seus treballadors puguin anar a la manifestació. Sindicats d'estudiants i professors també van donar suport a la mobilització popular. La diputada opositora Claudia Mo va demanar-los que es preparin per a una vaga «d'un o dos dies o d'una setmana sencera».

«Espero que els centres docents, els pares, les organitzacions i els representants dels cercles empresarials i els sindicats sospesin tots els factors abans d'actuar en defensa dels mètodes radicals», va dir la cap del Govern de Hong Jon, Carrie Lam.

Lam, promotora de la polèmica llei, ha rebut amenaces de mort. Segons l'Oriental Daily, el ministeri de Justícia ha rebut trucades telefòniques dient que cremaran els familiars de la líder de Hong Kong si no retira l'esborrany.