Barcelona en Comú (BComú) va constatar ahir, després de les reunions que l'equip negociador ha mantingut aquests dies amb ERC i el PSC, que «el tripartit està descartat», segons un comunicat de la formació, perquè «ni ERC ni el PSC han sortit dels blocs ni dels vetos encreuats».

La coordinadora de Barcelona en Comú va reunir-se ahir a la tarda per fer seguiment de les últimes reunions d'aquests dies i per valorar els pròxims passos de la formació fins al dissabte 15 de juny.

A la nota de premsa, els comuns ja avancen que en les reunions també «s'ha constatat que el PSC està disposat a sumar per a la investidura d'Ada Colau; en canvi, ERC ha manifestat que continua presentant a la investidura el seu candidat».

«Barcelona en Comú té una responsabilitat davant els seus electors i davant la ciutat que ha governat els últims 4 anys. La responsabilitat de defensar l'agenda de canvi iniciada, de no dependre de les agendes creuades entre la resta de forces d'esquerres, i també d'iniciar una nova etapa en la política catalana que superi els vetos i les línies vermelles i aposti pel diàleg i la desjudicialització», sostenen els comuns.

Aquests són els motius que, segons BComú, els «impulsen a presentar la candidatura d'Ada Colau a l'alcaldia, com va aprovar el plenari de Barcelona en Comú divendres passat, 7 de juny, i treballarem per aconseguir l'alcaldia en el pròxim plenari del 15 de juny», sense precisar si desisteixen de negociar amb ERC.