El presumpte autor dels atacs de la ciutat neozelandesa de Christchurch va declarar-se ahir innocent de tots els càrrecs davant el Tribunal Suprem de la localitat i serà jutjat al maig del 2020.

El jutge Cameron Mander va confirmar que el judici contra Brenton Tarrant, un ciutadà australià de 28 anys, se celebrarà el 4 de maig i podria durar unes sis setmanes, segons va recollir el diari neozelandès New Zealanda Herald.

Tarrant s'enfronta a un total de 51 càrrecs d'assassinat i 40 d'intent d'homicidi per l'atac, a més de càrrec per terrorisme.

Avaluació mental

El jutge Mander també va confirmar que ha rebut els informes de dos metges després que ordenés que el presumpte autor se sotmetés a una avaluació mental per determinar si estava en condicions de ser jutjat.

L'home, un ciutadà australià, va ser posat sota custòdia després del tiroteig i va ser traslladat a la presó de màxima seguretat de Nova Zelanda a Auckland.

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, va qualificar l'atac d'acte terrorista i va introduir ràpidament noves i dures lleis contra les armes de foc, i va prohibir així les armes semiautomàtiques.

L'acusat s'enfronta a 50 càrrecs d'assassinat per l'atac i avui, quan aparegui davant del Tribunal Suprem de Christchurch, serà acusat de portar a terme un acte ter-rorista, la primera vegada que es presenta un càrrec d'aquest tipus a Nova Zelanda.

La policia va anunciar ahir els seus plans de presentar càrrecs per terrorisme i un càrrec addicional per assassinat el mes passat.