El líder de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, va assegurar que la seva formació i l'exprimer ministre francès Manuel Valls segueixen compartint «valors i programa» i va augurar que continuaran treballant junts a l'Ajuntament de Barcelona encara que tres regidors de Barcelona pel Canvi-Cs votessin Ada Colau com a alcaldessa. «Hi ha coses que tenim molt clares i amb les quals ens hem presentat junts», va explicar. Carrizosa també va anunciar que duran una iniciativa al Parlament perquè «els que donen suport a posicions populistes i nacionalistes» condemnin les agressions a polítics.

Per altra banda, el tinent d'alcalde de Barcelona, Joan Subirats, va confiar que «en els propers 15 dies» BComú tancarà un acord per incorporar el PSC al govern de la ciutat. «Demà podem començar a veure si això és factible o no», va dir en una entrevista a Catalunya Ràdio després d'haver estat nomenat tinent «de manera provisional», va dir, a l'espera de l'acord amb els socialistes. Fruit d'aquest futur acord, veu «suposable» que Jaume Collboni assumeixi una tinència d'alcaldia. Subirats va dir que el govern de Barcelona intentarà «evitar caure en un dels dos blocs» sense que això signifiqui «una posició de neutralitat» davant de la situació judicial que viu l'independentisme.

«A nosaltres ens trobaran sempre denunciant les actuacions policials de l'1 d'octubre, protestant i posant de relleu la injustícia de la situació que ahir tenia Joaquim Forn», que va ser autoritzat a assistir al ple però que acte seguit va ser traslladat a la presó de Soto del Real, on està empresonat. Subirats ha afirmat que Forn i la resta de polítics en la seva situació «són presos polítics i haurien de ser fora de la presó».