L'expresident d'Egipte Mohamed Mursi va morir ahir després de comparèixer davant un tribunal del país, segons van informar els mitjans locals, sense que ahir al vespre hi hagués més detalls sobre la qüestió.

Mursi va tenir un esvaïment durant la vista, la qual cosa va forçar el seu ajornament, i va morir després, com recollia el diari local Al Ahram.

«Va parlar durant 20 minuts davant el jutge i després es va posar molt nerviós i es va desmaiar. Va ser traslladat ràpidament a l'hospital, on finalment va morir», va dir una font judicial citada per la cadena panàrab Al Yazira.

La Fiscalia va informar que la mort de Mursi va ser certificada finalment a les 16.50 hora local (18.50, hora peninsular espanyola), segons l'informe forense, on no consta que es detectés cap tipus de lesió recent que s'hagués pogut fer l'expresident egipci.

L'historial mèdic dee Mursi era molt ampli. Tenia diabetis i afeccions al fetge i als ronyons, i s'ha denunciat falta d'atenció mèdica adequada durant la seva estada a la presó.

Mursi, de 67 anys, es va convertir el 2012 en el primer president electe del país, després d'imposar-se en els comicis celebrats després de la caiguda d'Hosni Mubarak un any abans, i va ser derrocat el 2013 per un cop d'estat militar.

Després de la seva sortida del càrrec, va ser detingut i jutjat per nombrosos casos -en un va arribar a ser condemnat a mort- que ell va rebutjar i va descriure com una campanya política en contra seva. Mursi tenia almenys sis causes pendents i feia gairebé sis anys que estava a la presó per casos com ara la mort de manifestants durant les protestes opositores.