L'Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Michelle Bachelet, va reclamar ahir una investigació «imparcial» sobre la mort «sobtada» de l'expresident egipci Mohamed Mursi mentre estava sota custòdia policial.

«Qualsevol mort sobtada en custòdia ha d'estar seguida d'una investigació ràpida, imparcial, exhaustiva i transparent duta a terme per un òrgan independent per aclarir la causa de la mort», va dir el portaveu de Bachelet, Rupert Colville, en un comunicat.

Colville va recordar que, «atès que l'expresident Mohammad Mursi estava sota custòdia de les autoritats egípcies en el moment de la seva mort, l'Estat és responsable de garantir que va ser tractat de forma humana i que el seu dret a la vida i la salut van ser respectats».

A més, va expressar la seva preocupació per les condicions de detenció de Mursi, «inclosos l'accés a una assistència mèdica adequada i l'accés suficient als seus advocats i la seva família». «Sembla que va estar en un confinament en solitari prolongat», va denunciar.

En conseqüència, l'ONU va reclamar que la investigació no es limiti a investigar la causa de la mort, sinó que «abasti també tots els aspectes del tracte que les autoritats van donar a Mursi per examinar si les condicions de la seva detenció van tenir algun impacte en la seva mort «.

Mursi va morir dilluns a l'hospital de la presó de Tora, on va ser traslladat després de desmaiar-se en una vista judicial.