La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va advertir Unides Podem que no hi haurà una «segona volta» per a la investidura de Pedro Sánchez i va afegir que els partits s'han de «concentrar» a deixar clara la seva posició el mes de juliol, quan es posi data a la investidura. Montero va assegurar que és «indiscutible» que el govern que han preferit els ciutadans és el del PSOE i va insistir que els partits polítics «no es confiïn i no parlin de primera investidura perquè entenguin que n'hi haurà una segona».

La ministra també va afirmar que és «radicalment fals» que Ciutadans sigui el soci prioritari de Pedro Sánchez i que, des del primer moment, el soci prioritari ha estat Unides Podem. Va recordar que el PSOE ha arribat a acords amb Unides Podem, el més emblemàtic dels quals va ser l'aprovació d'uns pressupostos que, finalment, no van poder veure la llum, per això va desmentir «rotundament» que hi hagi cap dubte respecte de «qui i quines són les polítiques prioritàries per al Govern».

En aquest sentit, la portaveu parlamentària d'Unides Podem, Irene Montero, va respondre a la número dos del PSOE, Adriana Lastra, que «els intercanvis d'acusacions sobren», i va convidar qui vulgui a utilitzar l'hemeroteca per constatar que Sánchez, la vicepresidenta Carmen Calvo o el número tres del PSOE, José Luis Ábalos, han transmès no només a la formació morada sinó a la ciutadania que «volen el suport de la dreta» per a la investidura.

Per part seva, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va criticar que el president del Govern demani als partits constitucionalistes que afavoreixin la seva investidura sense haver aclarit prèviament si indultarà els presos independentistes un cop hi hagi sentència al Tribunal Suprem. Considera, a més, que el cap de l'Executiu en funcions tampoc pot demanar responsabilitat a PP i Cs mentre pacta amb Bildu a Navarra. «No pot estar demanant responsabilitat als partits constitucionalistes mentre pacta amb Bildu a Navarra i no pot estar demanant als partits constitucionalistes que afavoreixin la seva investidura quan al mateix temps no aclareix si indultarà aquells que han volgut trencar la democràcia espanyola», va assenyalar.