El director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, va finalitzar el seu mandat ahir divendres sense que el Govern pugui nomenar el seu substitut ja que està en funcions des de la celebració de les eleccions generals del 28 d'abril, segons han explicat fonts governamentals a Europa Press.

El general Sanz Roldán va ser nomenat director del CNI, amb rang de secretari d'Estat, al juliol de 2009 pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Cinc anys després, el 2014, va ser renovat en el càrrec ja amb Mariano Rajoy al Palau de la Moncloa.

El mandat va caducar ahir després de deu anys al capdavant del centre d'intel·ligència i el general Sanz Roldán, de 74 anys, no pot continuar de forma interina en el càrrec fins que sigui nomenat el seu substitut, segons la llei que regula l'organisme.

Amb això, el CNI quedarà en mans de la seva secretària general, Paz Esteban, número dos de Sanz Roldán des del juny del 2017. El nou director no podrà ser nomenat pel Consell de Ministres fins a la presa de possessió d'un nou Executiu, per les limitacions dels governs en funcions.