La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, va commemorar el 75è aniversari del fallit intent de magnicidi liderat per oficials de l'exèrcit alemany contra el dictador nazi Adolf Hitler. «Hem de mantenir viu el record i transmetre'l. Ens hem d'assegurar que les lliçons de la història no s'esvaeixin», va destacar davant 400 reclutes de l'exèrcit alemany que van fer la seva promesa solemne.

Durant la tradicional cerimònia a la plaça d'Armes del ministeri de Defensa, a Berlín, també va tenir la seva primera aparició pública la nova ministra de Defensa d'Alemanya, Annegret Kramp-Karrenbauer. En el seu discurs davant diversos convidats d'honor, la ministra va assegurar el seu ple compromís amb els interessos dels soldats.

«Amb la promesa solemne d'avui enforteixen la defensa de la nostra democràcia. No n'hi ha prou amb donar les gràcies. El seu servei exigeix respecte i estima. El seu servei requereix suport, i de mi en primer lloc», va emfatitzar la flamant ministra alemanya de Defensa. La nova comandant en cap també va destacar que «el servei militar requereix obediència, però de cap manera cega».