Un home de 50 anys va assassinar presumptament amb una arma blanca la seva exdona de 48 a la localitat de Vilalba (Lugo) i després es va treure la vida al garatge de l'habitatge de la víctima. Així, segons van explicar fonts de la delegació del Govern, es va tenir constància dels fets cap a tres quarts d'una del migdia, quan la Guàrdia Civil de Vilalba va trobar dos cadàvers al domicili de la dona.

Els agents van trobar la víctima morta a causa d'una ferida d'arma blanca, mentre que en el mateix garatge es trobava penjat el seu exmarit, amb el qual es trobava encara en tràmits de separació. En aquest sentit, s'investiga la possibilitat que es tracti d'un cas de violència de gènere, tot i que encara s'estan recollint dades.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil va explicar que la parella ja no residia junta perquè estava en tràmits de divorci, circumstància que va provocar l'activació del «protocol de violència de gènere».

Precisament dissabte, un familiar de l'home va presentar davant la Guàrdia Civil una denúncia de desaparició de l'home. «D'aquesta manera, es va activar el protocol de recerca, que va comptar amb diverses patrulles», van assenyalar fonts policials. Un dels llocs en els quals van buscar va ser el domicili de la seva exparella, on van trobar els dos cadàvers. La comissió de festes de la localitat, en assabentar-se del succés, va decidir suspendre els actes de les festes de Sant Jaume de Sancovade, a la qual pertany el barri.

Un total de 33 dones han estat assassinades a Espanya aquest any víctimes de la violència masclista. Des de l'any 2003, ja són més de 1.000 dones les que han estat assassinades per la seva parella o exparella.