21 de juliol de 2019
21.07.2019
Regió7

El PDeCAT inicia un debat intern sobre l'encaix amb JuntsxCat

El dirigent del partit, el bagenc David Bonvehí, va dir que és necessari fer una «reflexió profunda»

20.07.2019 | 23:44
David Bonvehí durant la seva intervenció d'ahir

El consell nacional del PDeCAT va aprovar ahir la proposta de la direcció d'obrir un període de debat intern fins al 20 de setembre, en les seves agrupacions sectorials i territorials, per recollir propostes dels associats sobre l'ordenació de l'espai de JxCat.

El president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, va destacar, en el seu discurs obert als mitjans en el consell nacional, que els últims resultats electorals de JxCat, marca amb la qual ha concorregut PDeCAT, «no són del tot satisfactoris» i que és necessària una «reflexió profunda sobre l'evolució» de l'espai postconvergent.

Tot això en ple procés d'ordenació d'aquest espai polític en què conflueixen el PDeCAT (el partit hereu de CDC), JxCat (la marca electoral creada per Carles Puigdemont present ja a totes les institucions després dels comicis de la primavera passada) i la Crida Nacional per la República (l'associació creada pel mateix expresident català juntament amb el pres Jordi Sànchez).

En aquest context, el consell nacional del PDeCAT va avalar la proposta del polític bagenc d'obrir fins al 20 de setembre un procés participatiu amb debats interns en les diferents agrupacions del partit perquè la direcció pugui conèixer l'opinió de les bases abans d'adoptar una posició clara sobre la reordenació de l'espai de JxCat.

Bonvehí va considerar que «la direcció no ha de proposar res de cara al futur sense abans escoltar els associats» i, davant pressions externes de l'entorn més pròxim a Carles Puigdemont procliu a dissoldre el Partit Demòcrata, va voler remarcar que el PDeCAT té la seva autonomia. «Crec que som prou grans tots per prendre decisions com a projecte polític, i hem de fer-ho de forma pausada», va dir.

Entre les qüestions que es debatran en aquest procés participatiu, segons Bonvehí, figuraran si el PDeCAT ha de «comptar amb altres actors polítics» o com els militants s'imaginen «el partit de cara al futur».

El president de la formació hereva de CDC demana que en aquests debats interns hi hagi «obertura de mires i responsabilitat a l'hora de proposar solucions viables per fer més gran aquest projecte».

La posició que les bases i la direcció acabin consensuant serà important sobre el futur de JxCat, si bé aquest espai és més ampli que el PDeCAT i alguns dels dirigents més influents i pròxims a Puigdemont, com Laura Borràs o Elsa Artadi, no són ni tan sols militants d'aquesta formació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook