El Vaticà ha començat a analitzar les restes de dues osseres del seu cementiri alemany per buscar els cadàvers de dues princeses que no van ser trobats a les seves tombes, les quals van ser obertes per buscar una nena desapareguda fa 36 anys, Emanuela Orlandi. Les tasques van començar al cementiri teutònic, situat dins de les muralles vaticanes i concretament es van analitzar les restes de dues osseres, va explicar el portaveu interí de la Santa Seu, Alessandro Gisotti.

Les osseres són a prop de les tombes en què es creia que estaven enterrades la princesa Sofia von Hohenlohe, morta el 1836, i l'adjacent, de la princesa Carlota Federica de Mecklenburg, que va morir el 1840. Tots dos sarcòfags van ser oberts, i trobats buits, el passat 11 de juliol en les operacions de recerca d'Emanuela Orlandi, la jove de 15 anys filla d'un empleat de la Santa Seu desapareguda el 1983 i el cadàver de la qual una carta anònima indicava que es trobava allà.

No obstant això, en obrir-los, van ser trobats totalment buits i per això s'està ara buscant les dues princeses, perquè es creu que van poder ser canviades de lloc en unes obres posteriors a la seva sepultura.

Per buscar-les, el professor forense Giovanni Arcudi i el seu equip, en presència d'un pèrit de la família Orlandi, van procedir a analitzar les restes de les dues osseres, encara que de moment «no és possible preveure» la durada dels estudis, segons va assegurar el portaveu del Vaticà.