El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous a la tarda diverses propostes de resolució del debat sobre la Catalunya real, impulsat per Cs, que insten el Govern a reduir llistes d'espera en dependència i augmentar la inversió en educació i habitatge. Bona part de les resolucions han tingut el vot en contra o l'abstenció dels dos grups que donen suport al Govern, ERC i JxCat.

Entre les propostes de resolució aprovades destaca una del PSC, amb els vots en contra del Govern, per reduir les llistes d'espera en dependència, actualitzar en tres mesos la cartera de serveis socials i reestructurar el sistema de protecció a la infància. Una altra del PSC només ha tingut quatre abstencions del PP i insta el Govern a desplegar el decret d'escola inclusiva, recuperar el finançament de la Generalitat a les escoles bressol i combatre la segregació escolar. Tots els grups excepte els independentistes han aprovat instar el Govern a assolir una despesa el 2021 de 1.500 euros per càpita en salut.

De Cs s'ha aprovat, amb l'oposició d'ERC i JxCat una proposta sobre pobresa per lluitar contra el sensellarisme, desplegar la llei contra la violència masclista i la dels drets LGTBI. Una altra proposta seva és arribar a un mínim del 15% d'habitatge social a les zones d'alta demanda.

Del PP s'ha aprovat, amb l'oposició del Govern, eliminar tots els barracots escolars el 2022, i una proposta per suprimir el 2025 tots els peatges d'autopistes de la Generalitat, que ha obtingut els vots del PP i Comuns i l'abstenció de la resta.

Una proposta de resolució dels Comuns per reprovar el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el-Homrani, per diversos suposats incompliments en la renda garantida de ciutadania, la pobresa infantil, la precarietat laboral i la dependència, no s'ha aprovat per un sol vot. Hi ha votat a favor tots els grups, excepte la CUP, que s'ha abstingut, i JxCat i ERC, que hi han votat en contra, cosa que ha suposat un empat a 64 escons.