La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va posar ahir en valor la «riquesa» de sensibilitats que conviuen en la seva formació i va advertir contra qualsevol intent de reduir aquest espai a una versió modernitzada de l'antic CDC: «JxCat ha de ser JxCat, no ha de ser una refundació del PDeCAT». En declaracions a Efe, Borràs es va pronunciar així sobre el procés de reordenació de l'heterogeni espai polític de JxCat, que hauria de culminar a la tornada de les vacances d'estiu i en què el PDeCAT busca garantir la seva hegemonia.

La diputada a Madrid va subratllar que JxCat és «una galàxia» que inclou el PDeCAT, perfils independents i persones procedents d'altres formacions com el PSC, ERC o ICV, per la qual cosa cal «saber trobar un encaix» per a totes aquestes sensibilitats.

Borràs, una de les cares visibles del grup d'independents que es van adherir a la candidatura impulsada per Carles Puigdemont per a les eleccions del 21 de desembre del 2017, va recalcar que JxCat va néixer amb un «esperit transversal» i «ha de poder seguir tenint aquestes senyes d'identitat pròpies». «JxCat es basa en aquesta riquesa, que ha de quedar preservada en qualsevol organització futura d'aquest espai polític, perquè d'una altra manera no seria JxCat», va assenyalar Borràs, que justifica aquesta fórmula unitària per l'«excepcionalitat» política del moment.

Per a la diputada de JxCat al Congrés, «les estructures dels partits potser no responen a aquesta idea de transversalitat i d'unitat que el carrer continua exigint».