06 de agost de 2019
06.08.2019
Regió7

Rebre un ronyó d'un donant de més de 80 anys és millor que continuar fent diàlisi

05.08.2019 | 23:29
Rebre un ronyó d'un donant de més de 80 anys és millor que continuar fent diàlisi

El trasplantament de donants d'edat molt avançada és millor opció per als pacients amb insuficiència renal crònica que mantenir-se en tractament de diàlisi. Així ho demostra un estudi de metges de l'Hospital del Mar i de l'Organització Catalana de Trasplantament (OCATT) publicat a la revista Transplantation, que ha analitzat les dades del registre de malalts renals de Catalunya, amb tots els pacients en teràpia substitutiva (diàlisi o trasplantament).

La doctora María José Pérez Sáez, metgessa adjunta del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar, destaca que el treball mostra que «amb un trasplantament d'un ronyó procedent d'un donant de més de 80 anys a un pacient de més de 60 s'aporta un benefici en supervivència».

Tot i que, comparant amb òrgans de donants de menys de 80 anys la supervivència del trasplantament és inferior (86% a 1 any i 64% a 5 anys, davant el 93% i el 83% de ronyons de donants més joves), la supervivència dels receptors un any després del trasplantament és superior que la dels pacients que continuen tractament amb diàlisi, segons demostra l'estudi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit