Els membres de l'executiu de Pedro Sánchez -en funcions- continuen fent apel·lacions a la responsabilitat de la resta de partits i, especialment a Podem, per desbloquejar la investidura abans del 23 de setembre. En la visita a unes obres al túnel de Recoletos, el ministre de Foment en funcions va assegurar que el PSOE és el menys interessat en anar a eleccions. «La ciutadania ja va votar i ens cal als representants de sotmetre'ns al resultat i cal intentar-ho fins al final per no alternar la voluntat de les urnes», va manifestar.

Ábalos va dir que no han posat «excuses» per no tancar un pacte amb la formació de Pablo Iglesias i que per superar la «desconfiança» cal plantejar un acord «programàtic i polític». «La gent no demana qui forma part d'un Consell de Ministres sinó polítiques que atenguin els problemes del país i doni estabilitat i certesa», va manifestar.

Per la seva banda, el ministre d'Agricultura, Luis Planas, també va fer declaracions en aquesta línia. Acompanyat de Pedro Sánchez, va reunir-se amb representants del sector i va remarcar la necessitat que hi hagi un govern «estable» al més aviat possible. «Cal un govern estable i que sigui capaç de fer reformes immediates per a Espanya, que tingui capacitat de preveure el futur i capacitat d'acció», va valorar.