El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera es va mostrar obert al fet que la seva formació s'impliqui en un hipotètic «govern de concentració» a Catalunya després d'una sentència condemnatòria de Tribunal Suprem, sempre que es pacti abans una agenda de «ruptura democràtica» amb l'Estat.

Riera va subratllar que, «davant d'un moment tan crític i transcendent» com el que es derivaria si hi ha condemnes als líders independentistes jutjats pel Suprem, «la CUP estaria disposada a assumir tots els compromisos i responsabilitats que fes falta, tant al carrer com a les institucions, però no per a qualsevol cosa».

La CUP, va advertir, no pensa assumir «compromisos en la governabilitat de l'autonomia», perquè en la seva opinió «l'autonomia forma part del problema, no de la solució».

Segons Riera, «la resposta al Tribunal Suprem» en cas d'una sentència condemnatòria als líders independentistes «no és fer un govern de concentració», sinó plantejar «una resposta política de mobilització i confrontació des del carrer i les institucions», que impliqui «desobediència civil continuada, sostinguda i permanent, aturar el país, desobediència institucional i exercici de sobirania des del Parlament i el Govern».

El diputat cupaire va apuntar que des del president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu entorn arriben «missatges de certa contundència des del punt de vista nacional», però almenys «fins avui això no passa de ser discursos i gestos simbòlics».