La directora de la DGAIA, Ester Cabanes, va assegurar ahir a Catalunya Ràdio que els centres de menors compleixen les ràtios establertes i que a tots els joves nouvinguts se'ls ofereixen programes de formació en funció dels seus interessos i de les possibilitats de les zones on resideixen.

Cabanes també va recalcar que la tramitació de la documentació dels joves, perquè pugui tenir la residència i permís de treball, no depèn de la Generalitat i que, en general, es pot allargar més de nou mesos.

Cabanes va respondre així l'acció reivindicativa d'una trentena de nois del centre Kirikú de Sant Just Desvern, feta dilluns, en què demanen una millor atenció per part de l'administració i el relleu de la directora del centre.

Programes formatius

Segons Cabanes, molts dels joves estan en plans formatius, i els que no hi estan, en alguns casos, és perquè no han pogut aportar tots els requisits. Cabanes, però, assegura que gairebé tots passen per programes formatius, tot i que reconeix que l'oferta no està «a la carta per a tots quan volen» i que depèn de cada zona.

Cabanes també va assegurar que els centres compleixen les ràtios establertes de treballadors en funció dels grups i que en el cas del Kirikú hi ha «prou personal». L'equipament és un centre d'emergència obert el setembre de l'any passat arran de l'arribada d'un grup nombrós de joves subsaharians, propers a la majoria d'edat.