15 de agost de 2019
15.08.2019

Jordà no rep els pagesos afectats pels focs a la Ribera d'Ebre

Els agricultors anuncien un nou tall diumenge a Flix, el quart a la C-12 després dels incendis

14.08.2019 | 23:31

Uns 80 pagesos i ramaders catalans afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre del mes de juny passat van participar ahir en una marxa lenta des de Torrefarrera (el Segrià) fins a Barcelona per reclamar ajudes per fer front als danys del foc que van patir en les seves explotacions.

A bord d'una quarantena de vehicles, entre ells alguns tractors, els pagesos van sortir sobre les 9 del matí s de Torrefarrera i van recórrer en marxa lenta per l'autovia A-2 els 140 quilòmetres que separen aquest municipi del centre de Barcelona.

Els damnificats per aquest incendi, que va afectar principalment la comarca tarragonina de la Ribera d'Ebre, però també del Segrià i les Garrigues, consideren insuficients les mesures de suport aprovades per les administracions i reclamen ajudes directes per fer front als danys soferts en les seves finques.

Després d'intentar sense èxit parlar amb la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, els pagesos van anunciar un nou tall a Flix diumenge, el qual ja serà el quart tall de la carretera C-12 després dels incendis del juny.

El president del sindicat d'agricultors Asaja Lleida, Pere Roqué, que va fer de portaveu dels assistents, va explicar que mantindran els talls «fins que la gent percebi les ajudes que van prometre». A més, Roqué també va animar tot el col·lectiu de pagesos a sumar-se a la protesta: «Estem molt desil·lusionats i emprenyats, i per això convidem no només els afectats pels incendis, sinó tota la pagesia en general, perquè es vegi que realment la població rural estem cansats que se'ns enganyi».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit