19 de agost de 2019
19.08.2019
Regió7

Omella diu que la perspectiva de gènere provoca «desorientació»

L'arquebisbe de Barcelona considera que la identitat sexual és un «desafiament educatiu»

18.08.2019 | 23:30
El cardenal Joan Josep Omella

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va qualificar ahir la perspectiva de gènere de «desafiament educatiu» per provocar «una gran desorientació entre els infants, adolescents i joves».

En la seva carta dominical, el cardenal va refusar que la identitat de gènere sigui una construcció social i va remarcar que hi ha «arguments racionals» que mostren «la centralitat del cos humà com a un element integral de la identitat personal i de les relacions familiars».

En aquest sentit, l'arquebisbe de Barcelona va demanar «acompanyar» els infants i joves en l'educació afectiva i sexual i «prevenir-los de qualsevol influència que desfiguri la seva capacitat d'estimar».

L'arquebisbe de Barcelona va assegurar que «molts pares i mestres» estan preocupats per la «implantació progressiva» de la perspectiva de gènere en l'educació. «Davant de la desconstrucció de la visió de la persona humana que proposa la ideologia de gènere, davant d'aquest desafiament educatiu, no podem deixar la família sola», va reivindicar el cardenal.

«Ens cal un diàleg profund i respectuós que cerqui la veritat sobre la persona, de manera que pugui assolir la seva plenitud», va subratllar, per després afegir que cal superar «tot reduccionisme ideològic».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit