L'enquesta òmnibus que el Govern fa cada any i que inclou preguntes de tots els departaments ha revelat que dos de cada tres catalans estan a favor que les seleccions catalanes puguin participar en competicions esportives internacionals.

Aquestes dades corresponen al sondeig que el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO) va fer a 1.200 persones al juny. Segons els resultats, el suport perquè Catalunya tingui presència a les grans competicions és majoritari entre els votants dels partits sobiranistes, però també hi donen suport bona part dels que han votat el PSC i el Partit Popular i una part important dels votants de Ciutadans.

D'acord amb les dades extretes de l'enquesta, un 68% dels catalans responen afirmativament a la pregunta de si creuen que les seleccions esportives catalanes han de poder prendre part en les competicions internacionals absolutes. Un 20% dels enquestats, però, no hi estan d'acord, mentre que un 12% no ho saben o no ho volen respondre.

Minoria a Ciutadans

El suport correspon majoritàriament als votants dels partits sobiranistes. Un 91%-92% dels votants d'ERC i de JxCat responen afirmativament a què les seleccions catalanes participin en competicions esportives internacionals, mentre que el suport dels de la CUP arriba al 82%.

En el cas dels Comuns, però, el percentatge es redueix fins al 56%. També hi estan a favor un 46% dels votants del Partit Socialista i un 60% dels electors del Partit Popular, encara que cal tenir en compte que els votants del PP eren una mostra petita de 15 enquestats. El no a la resposta només és majoritari entre els que han votat Ciutadans, entre els quals un 51% no donen suport a la pregunta, mentre que un 40% la respon afirmativament.

Els resultats d'aquesta enquesta encoratgen la Generalitat recuperar la reivindicació de les seleccions esportives catalanes. D'aquesta manera, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, posa com a exemple la Gran Bretanya, on les seleccions anglesa, escocesa i gal·lesa competeixen internacionalment.

També va avançar a RAC1 que la Generalitat proposarà al govern espanyol el reconeixement de la selecció catalana quan aquest es constitueixi.