22 de agost de 2019
22.08.2019
Regió7

Merkel i Johnson mantenen les discrepàncies sobre l'acord del Brexit

El 52% dels britànics aposta per un nou referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la UE

21.08.2019 | 22:35
Angela Merkel va rebre Boris Johnson a Berlín

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, van mantenir les seves posicions oposades pel que fa al Brexit, però van manifestar que consideren que al final pot arribar-se a un acord. Les diferències estan relacionades amb la salvaguarda per a Irlanda, que obligaria el Regne Unit a seguir formant part de la unió duanera mentre no es definissin les futures relacions amb la Unió Europea després del Brexit.

«La salvaguarda és l'expressió d'un problema no resolt. En el moment en què es resolgui el problema, aquesta no serà necessària», va explicar Merkel en una compareixença conjunta davant la premsa durant la visita de Johnson a Berlín.

Per altra banda, una mica més de la meitat dels britànics avala que es realitzi un referèndum per adoptar qualsevol acord sobre el Brexit, segons una enquesta divulgada poc més de dos mesos abans de la data indicada per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En total, el 52% dels enquestats avala una consulta pública mentre que el 29% s'hi oposa i el 19 % restant assegura que no ho té clar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook