L'únic pilot de l'avió de l'exèrcit de l'aire que s'ha estavellat aquest dilluns en aigües de la Manga del Mar Menor ha mort en l'accident. Efectius del 112 de la Regió de Múrcia buscaven el tripulant a la mar Mediterrània, a prop del quilòmetre 4 de la Manga.

El militar pertany a l'Acadèmia General de l'Aire i s'ha precipitat a l'aigua per circumstàncies que de moment es desconeixen, segons informa Protecció Civil.

A les 09:38 hores el 112 ha rebut un centenar de trucades telefòniques des de la Manga que informaven de la caiguda de l'aparell. A Youtube s'ha penjat un vídeo en què es pot veure amb nitidesa com l'avió feia un bucle o 'looping' i entrava a l'aigua.

El pilot era instructor de vol, segons ha confirmat aquest dilluns el Ministeri de Defensa en un comunicat, en el qual informa que es tractava d'un model d'avió C-101.

El C-101 que va fabricar l'empresa nacional CASA, denominat militarment E-25 'Merla', està dedicat a l'ensenyament bàsic avançada de l'Acadèmia General de l'Aire i en el moment de l'accident hi viatjava un instructor.