El conseller d'Interior, Miquel Buch, va insistir ahir a demanar una reforma del Codi Penal per donar eines «suficients» als jutges perquè puguin apartar els delinqüents reincidents del carrer o d'on desenvolupen la seva activitat, mitjançant presó preventiva o ordres d'allunyament. Ho va anunciar Buch en una entrevista a RAC1, en la qual va afirmar que les setmanes vinents presentaran una proposta de reforma del Codi Penal per buscar la manera que no «sembli» que cometre robatoris violents o furts queda «impune», especialment després d'una sentència del Suprem del 2017 que impedeix que la reincidència segueixi sent castigada com fins aleshores.

Així, va proposar que els carteristes de Barcelona hagin de mantenir-se allunyats de les estacions de metro: «Posar-ho difícil. Que no sembli que és impune cometre segons quins delictes», va afegir.

Buch també va afirmar que s'ha de diferenciar entre dos tipus de delinqüents: els qui escullen delinquir com a forma de vida i els qui «no tenen cap altre remei perquè no poden menjar».