El nou Govern conservador grec va anunciar ahir un nou paquet de mesures en l'àmbit de la immigració, que inclou, entre d'altres, la deportació immediata dels sol·licitants d'asil que hagin vist rebutjada la seva petició. A més, té com a objectiu incrementar la vigilància fronterera, les batudes i traslladar estrangers al continent europeu per descongestionar els centres d'internament de les illes.

En concret, el Govern del país va anunciar l'evacuació immediata de 116 menors no acompa-nyats, que es preveu que es reuneixin amb les seves famílies en altres països europeus. 250 menors més no acompanyats seran traslladats a la Grècia continental les pròximes setmanes, segons recull l'agència de notícies grega AMNA.

El Govern grec també va anunciar la reactivació del Sistema Nacional Integrat de Vigilància Marítima amb drones, càmeres convencionals i termals per detectar possibles entrades d'immigrants en col·laboració amb la guàrdia costanera, l'exèrcit i Frontex.

Els camps d'internament de migrants de les illes de l'Egeu es troben desbordats de capacitat i les ONG van denunciar aquesta situació en aquests «vergonyosos» campaments.