L'equip negociador d'Unides Podem va mostrar ahir al vespre preocupació a la sortida de la reunió que va mantenir amb el PSOE al Congrés dels Diputats, una trobada que va allargar-se durant prop de cinc hores.

La portaveu de la formació morada Ione Belarra va assegurar als mitjans que ambdós equips seguiran parlant en els pròxims dies i «si és possible» mantindran noves reunions, però va admetre que marxen «sincerament preocupades» perquè «bàsicament» el PSOE els havia presentat, va afirmar, «un programa electoral».

Belarra va assegurar que els negociadors socialistes «s'han mostrat profundament inamovibles amb les posicions que ja mantenien», i va considerar que «ens han vingut a presentar una tercera via que en realitat és la primera i l'única que ha mantingut el PSOE, que és la del partit únic».

Belarra feia referència al missatge que el president del Govern espanyol en funcions i líder de PSOE, Pedro Sánchez, havia enviat al secretari general d'Unides Podem, Pablo Iglesias, poques hores abans de la reunió entre les dues formacions per a la investidura. «Saber negociar és voler negociar. No imposar, sinó acordar. I entendre que una bona negociació no pot tenir ni vencedors ni vençuts», va dir. El líder socialista va apostar per buscar una «tercera via» tot defensant que és la solució davant dues posicions «antagòniques».

De la seva banda, Pablo Iglesias havia insistit poc abans que la clau per a arribar a un acord programàtic amb el PSOE és parlar de l'equip de govern.

En una entrevista a Telecinco, el líder de la formació morada reivindicava que es reprengués la negociació «on es va deixar» el mes de juliol passat, en què es demanava que Iglesias quedés fora de l'acord per a un govern de coalició. «Si no falten a la seva paraula, estem molt a prop», assenyalava Iglesias, hores abans que l'equip negociador del seu partit sortís mostrant preocupació de la reunió per les posicions «inamovibles», segons el seu parer, dels socialistes.