L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, van aparèixer plegats i en sintonia en un vídeo de l'ANC difós ahir per fer una crida conjunta a la participació a la manifestació de la Diada. «Demostrem que seguim dempeus i determinats. Que volem acabar la feina i guanyar, i lluitar contra la repressió que ens vol tenir silenciats i callats», va manifestar Rovira en la gravació, de tres minuts i mig de durada.

En el missatge tots dos dirigents van animar a participar en la tradicional manifestació organitzada per les entitats sobiranistes amb motiu de la Diada i van apel·lar a la unitat independentista en un moment en què ERC i JxCat discrepen obertament sobre la conveniència de convocar eleccions com a resposta a la sentència del procés.

En el vídeo, Puigdemont va destacar que la mobilització independentista d'aquest any és «especialment important», perquè arriba «a les portes» de la sentència «de la vergonya», en la qual «se'ns jutja a tots», va dir en al·lusió a la sentència del Tribunal Suprem.

Puigdemont va apel·lar a vèncer «qualsevol intent de repressió i aniquilació d'allò que som», i va afegir que es necessita que la mobilització per la Diada Nacional «sigui un èxit», perquè es visualitzi davant el món que «no només no ens hem rendit» i «no ens resignem», sinó que «passem a l'acció», va assegurar.

«No hi sobra ningú. Ens necessitem tots, mobilitzats. Ve una era en què ens haurem de tornar a mobilitzar de forma llarga, perquè la resposta (a la sentència) ha de ser combinada, entre institucions i societat», va assegurar Puigdemont, que en el seu compte de Twitter va precisar que el missatge de tots dos es va gravar a Ginebra (Suïssa).

De la seva banda, Rovira va instar el moviment independentista a manifestar-se «de manera conjunta» durant aquesta Diada per deixar clar que «seguim a peu dret, determinats» per «lluitar contra aquesta repressió» que ens vol seguir tenint «tenallats, silenciats i callats».

«Donem un missatge clar, generem autoestima entre nosaltres i generem aquesta foto que torni a donar la volta al món», va afegir la dirigent d'ERC, que es va refugiar a Suïssa el mes de març del 2018 per evitar la justícia espa-nyola.

Torra demana no tenir por

El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar als independentistes que «per sobre d'inhabilitacions, querelles, de presons, d'exilis i de la repressió» no tinguin por, en un discurs durant la 17 Marxa dels Vigatans organitzada ahir per Òmnium a Vic. Tor-ra va reclamar unitat i «posar la llibertat i la independència al centre» en un acte en el qual també van intervenir Puigdemont i Rovira a través d'una pantalla.