Davant de les condicions meteorològiques adverses previstes per a avui i per garantir la «seguretat dels participants» com a «màxima prioritat», l'organització va decidir ahir a la tarda, conjuntament amb la comissió de seguretat, ajornar l'acció de posar 131 farells a 131 agulles de Montserrat que s'havia de fer aquest vespre com a acte previ a la Diada.

En una nota de premsa, l'organització va manifestar ahir la «clara intenció de trobar una nova data» per portar a terme aquesta acció, que s'anunciarà «properament». Pel que fa al sopar, que s'havia de fer al Bruc a l'aire lliure, es manté però reubicat al pavelló municipal de Sant Fruitós de Bages a les nou del vespre.

També s'ha suspès l'activitat d'avui al parc de Puigterrà de Manresa, a partir de 3/4 de 8 del vespre, en què havia d'intervenir l'exdiputada de la CUP Gabriela Serra, per veure l'encesa a Montserrat. Pel que fa a les marxes de torxes a municipis del Bages i del Moianès, algunes de les quals confluiran a Lledoners, l'organització ha apuntat que anirà informant puntualment de qualsevol canvi que es pugui produir, sempre depenent de la meteorologia.

L'acció a Montserrat està inspirada en la que va fer fa 22 anys el Centre Excursionista Montserrat de Manresa per celebrar els seus 75 anys, que va consistir en il·luminar 75 agulles. En l'acció s'hi han inscrit més de 500 persones i els punts que s'haurien d'il·luminar s'han seleccionat de manera que sigui visible des de totes les bandes «amb la màxima harmonia possible», segons explicava l'organització. Un grup de fotògrafs s'havia d'encarregar d'immortalitzar-ho repartits per un centenar de punts al voltant de Montserrat. També se n'hauria de fer un documental.