Segueix-nos a les xarxes socials:

El PP demana en una moció que la Diputació de Barcelona abandoni l'AMI

El Partit Popular va presentar ahir una moció perquè la Diputació de Barcelona abandoni l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que integra des del 2015, i deixi si fos d'aquesta manera «un instrument» a favor del procés sobiranista català. El president del grup popular, Xavier García Albiol, va criticar en un comunicat que es destinin recursos de la institució a pagar la quota de l'AMI, «l'única finalitat» de la qual, va afirmar, és «aconseguir la independència». «Després de quatre anys, el PSC ha de tornar a posar realment la institució al servei de tots els municipis i deixar d'afavorir els interessos partidistes del seu actual soci de govern, el PDeCAT», va sostenir Albiol.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona va resoldre el març, a petició de Societat Civil Catalana, declarar nul·la l'adhesió de la Diputació de Barcelona a l'AMI en considerar que amb això opta per una opció ideològica que no correspon a les seves competències.

L'ens supramunicipal havia aprovat adherir-se a l'associació l'octubre del 2015 gràcies als vots de CiU -excepte les dues abstencions d'Unió-, d'ERC i la CUP, mentre que PSC, PPC i Ciutadans van votar-hi en contra i Entesa es va abstenir.

Prem per veure més contingut per a tu