L'ANC va fer públic ahir al migdia el nombre d'inscrits que tenien un dia abans de la celebració de la Diada a Barcelona. Segons l'organització, ahir n'hi havia 400.000, el que significava un important repunt del nombre d'inscrits tenint en compte que mesos enrere la xifra era més baixa que en edicions anteriors.

L'any passat, el dia 10 de setembre, l'ANC va xifrar els inscrits a la Diada en 440.000 inscrits, 40.000 més que els d'aquest any en la mateixa situació. Això demostra que tot i que l'edició d'enguany apunta a reunir un gran nombre de persones i a no decebre, hi ha menys inscrits que l'any passat. En un any en què la sentència del judici del procés es converteix en un punt clau per al futur sobiranista, la baixada de participants podria ser un cop dur per al moviment independentista.

Aquest fet no només es reflecteix en el nombre d'inscrits, sinó que ahir també s'havien venut menys samarretes que l'any passat en el mateix moment. L'ANC va oficialitzar ahir que havien venut 250.000 samarretes, 20.000 menys que l'any passat.

Pel que fa als autobusos, aquest any és previst que n'arribin a Barcelona 1.200, mentre que l'any passat la previsió era que portessin els assistents a Barcelona 1.500 autobusos plens.

Tot i ser una xifra inferior a la de l'edició anterior, els organitzadors són optimistes tenint en compte que ja han omplert diversos trams de l'estel que es formarà al voltant de la plaça Espanya. En concret, els trams que ahir ja eren plens eren el 7 i el 8, que són al carrer de la Creu Coberta, i durant el dia d'ahir es van anar omplint més trams fins a arribar a un total de 12 de 26. La resta de trams, concretament 14, podrien acabar omplint-se avui.

També ajuda els organitzadors a ser optimistes el fet que fa unes setmanes el nombre d'adhesions a la mobilització que es porta a terme avui a Barcelona era un 25% inferior en les mateixes dates de l'any anterior, però finalment la participació ha anat augmentant ràpidament els darrers dies, possiblement per les crides a la unió i l'alta participació per part de representants polítics i entitats sobiranistes com Carles Puigdemont, Marta Rovira, Quim Torra, o Elisenda Paluzie.

L'Ajuntament de Barcelona va dir ahir en un comunicat que s'evités l'ús de transport privat durant la Diada de Barcelona pels canvis que es preveuen en el trànsit de la capital catalana. Transports Metropolitans de Barcelona reforçarà avui les línies de metro per facilitar la mobilitat de les persones assistents a la Diada i dels veïns de la ciutat.