El president nord-americà, Donald Trump, va confirmar ahir que Hamza bin Laden, fill del fundador d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden, va morir en una operació antiterrorista dels Estats Units a la zona de l'Afganistan i el Pakistan, sense oferir més detalls.

«La pèrdua de Hamza bin Laden no només priva Al-Qaeda d'importants capacitats de lideratge i la simbòlica connexió amb el seu pare (Ossama bin Laden), sinó que llasta importants activitats operatives de l'organització terrorista», va defensar Trump en un comunicat.

Segons el president, el fill de Bin Laden era «responsable de planificació i tractament amb diversos grups terroristes». El mandatari va confirmar, així, la informació publicada a final de juliol per diversos mitjans nord-americans, tot i que encara segueix sense estar clar el moment ni el lloc exacte de la seva mort.

La zona fronterera entre l'Afganistan i el Pakistan és considerada el principal refugi deAl-Qaeda i es creu que en ella també es trobaria el líder actual de l'organització, l'egipci Ayman al-Zawahiri, que precisament va reaparèixer aquesta setmana amb un missatge amb motiu dels atemptats de l'11-S.

El departament d'Estat havia anunciat l'1 de març passat una recompensa de fins a un milió de dòlars per informacions que permetessin la captura de Hamza bin Laden. Segons sosté, podria estar ascendint en l'escalafó com a nou líder d'Al-Qaeda, després de la publicació de vídeos i àudios a Internet en els quals crida els seus seguidors a dur a terme atacs contra els Estats Units i els seus aliats occidentals.

La filla de Mohamed Atta

El fill de Bin Laden va contreure matrimoni l'agost del 2018 amb la filla de Mohamed Atta, el principal segrestador dels atacs terroristes de l'11 de setembre del 2001. Atta va ser el pilot del vol 11 d'American Airlines, que va impactar a la torre nord del World Trade Center com a part dels atemptats.

Hamza bin Laden és el fill d'una de les tres esposes supervivents d'Ossama bin Laden, Jairia Sabar, que vivia amb el seu marit en un complex a Abbottabad, al Pakistan, quan va morir tirotejat durant una operació militar nord-americana el maig del 2011.