El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a Quim Torra, que retiri la pancarta de suport als presos i exiliats del Palau de la Generalitat en 48 hores. El president, però, ha decidit no fer cas de l'organ judicial i ha anunciat que recorrerà la resolució. Ho farà tan bon punt rebi la notificació oficial de la instrucció, que atén la petició de l'associació Impulso Ciudadano. Per a Torra es tracta "novament" d'una "vulneració flagrant" del dret a la llibertat d'expressió i d'opinió, com, recorda, ja es va produir quan la Junta Electoral Central va ordenar que es retiressin els mateixos elements "de manera irregular i sense tenir les competències per fer-ho".

El TSJC ha acceptat una mesura cautelar plantejada per l'esmentada Impulso Ciudadano, que va presentar un recurs contra el Govern un cop es va tornar a penjar la pancarta retirada durant la campanya electoral del mes de maig. El tribunal considera que la retirada cautelar no ocasiona una "pertorbació greu dels interessos generals".

També recorda la doctrina del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem sobre la neutralitat necessària de les institucions. Un dels magistrats ha presentat un vot particular tot i que està d'acord en l'adopció de la mesura cautelar.